Novi Sad
31.07.2014.
16:23 > 16:34
Ovogodišnje leto obiluje kišom, pa je do izražaja došao problem izlivanja fekalnih voda, i to uglavnom u prigradskim naseljima.
  • Slanobarac

    01.08.2014 10:23
    Cak i da rese da ponovo otkopavaju kanale na Slanoj bari, imace drugi problem...Prosle godine su kopali za telefonske kablove i internet, i normalno naisli na podzemne vode...Radovi trajali 3 meseca, jedva zavrsili da bi opet posle nedelju otkopavali jer voda smeta kablovima...Haos
  • rikica

    01.08.2014 07:59
    Kanalizacija
    Nije tacno da se stanovnici Klise prikacili atmosfersku kanalizaciju svoje oluke.Naselje Klisa(80%) nema ni jednu vrstu kanalizacije,postoje septicke jame,koje gradjani sami prazne,i placaju svojim novcem,A ovi iz Ziga samo lupetaju.Platili smo legalizaciju,placamo porez,a imamo sipak
  • volim varos

    01.08.2014 06:47
    problem ce resiti novi direktor
    problem kanalizacije u novome sadu ce resiti novi direktor jp.vodovoda ikanalizacije koji je po struci dipl.profesor maematike.
  • @Miki - Odg: Anonimus

    01.08.2014 06:22
    A, gde bi trebalo da ode ta kiša sa hiljadu krovova, nazad u nebo?
  • banderaš

    31.07.2014 22:27
    @prvi Anonimus i Zoran
    Baš nemate pojma o ovoj temi! Jednom naučite, ATMOSFERSKA I FEKALNA KANALIZACIJA NISU POVEZANE DO KRAJNJIH KOLEKTORA! Dalje zaista ne znam. Da jesu, onda bi po celom gradu plivala kanalizacija, zar ne? Svuda bi se dešavalo ovo što se dešava u ovim predgrađima! Imali bi te iste stvari pred svojim ulazima! Pošto nije tako...
    Makar malo treba razmisliti pre pisanja komentara, delovaćete ozbiljnije!
    Primer:
    Zamislite broj atmosferskih šahtova u okolini kula na keju, ili Limanu 4, ili kod stanice (relativno male površine sa velikim brojem stanovnika), i sad zamislite broj stanovnika tih kula. Kao jedno manje naselje a na toliko šahtova!? Non-stop bi nam govna plivala ulicom! A nije tako, zar ne? Kule na keju imaju 304 stana, kao 304 kuće u naselju, na koliko šahtova???
    To je samo zdrava logika pošto nemam nikakve veze sa ViK i tom strukom, ali ipak dovoljno znam kako sistem uopšte može da funkcioniše!
    Nije čak ni isti presek cevi!

    Nezadovoljan sam i ja radom i rukovodstvom gradskih firmi i ne pada mi na pamet da branim bilo koga, ali vaši komentari nemaju veze sa mozgom!
    To se u tim delovima grada dešava isključivo zbog navedenih slučajeva, a nikako zbog sistema gradnje. Neko je mnogo pametniji to smislio kad je Novi Sad dobio atmosfersku kanalizaciju, a ovi im nisu ni primaći!

    Ovo je prijateljska kritika i neki vid osvrta na zanimljivu temu.
  • 31.07.2014 21:41
    Nena
    Sam inspektro kaže da su kanali koji su postojali u svim ulicama na Klisi, tačnije Slanoj bari,
    sada su gotovo svuda zatrpani.
    čovek lepo konstatuje nepravilnost, a nema nameru da radi svoj posao.
    Kažu zadužen ZIG. A čovek iz ZIg-a bio prošle nedelje i kaže zovite televiziju.
    Donesite odluku da se svi zatrpani kanali ponovo otkopaju na propisanu dubini i širini i rešite jeftino problem.
    A oni što su izgradili svoje kuće na mestu tih kanala, neka nebrinu, kaznu će platiti oni što su im potpisali i dali dozvolu da to urade.
    U uredjenoj zemlji Srbiji to tako funkcioniše
  • B54

    31.07.2014 21:31
    sve moj do........
    Jedan genije je projektovao kanalizacionu mrežu (recimo na Klisi) i to samo fekalnu prečnika 200mm duž celih dugačkih ulica, pritom je pustio u dubinu 5-6 metara (da bi tobož uštedeo na broju crpnih stanica). Na toj dubini, tamo je takva podzemna voda da svaka intervencija sa kopanjem na kanalizaciji košta kao manja investicija.
    Ne zaboravimo takodje da svaka kuća od, recimo stotinu u ulici ima svoj priključak od 160mm, i sve to ide u uličnih 200mm.
    Drugi genije je izvršio reviziju projekta i odobrio, a treća gomiletina genija odlučila o izgradnji i platila našim novcem.
    U to vreme, dakle 80-tih godina prošlog veka mnogo glasova je dizano protiv takve izgradnje samo fekalne kanalizacije od 200mm, ali bože moj geniji su pametniji. I šta sad ?
    Ništa ! Krivi su gradjani koji nemaju gde sa svojom atmosferskom vodom sa krova i dvorišta !
  • Miki

    31.07.2014 19:57
    Odg: Anonimus
    Oni ne 'lupetaju', kanalizacija se projektuje tako da može da 'primi' kišu koja se sliva u slivnike sa ulice, ali nije projektovana da primi kišu sa hiljade krovova. Svi ste stručnjaci neki u pm.
  • gile

    31.07.2014 19:35
    a na klisi haos. pantela neverue
  • 31.07.2014 19:29
    sta ovi lupetaju? u novom sad nema razdvojene mreze za fekalnu i atmosfersku vodu. nikad nije ni postojala, kanalizacija sluzi za sve i tako je i projektovana. pa sta mislite gde ide voda iz slivnika na ulicama? u posebnu mrezu ne, nego u iste cevi gde i kanalizacija. to sto su oni nesposobni da postojecu mrezu odrzavaju je problem.
  • 31.07.2014 19:03
    Nisu fekalne vode... Vuče od Gradske skupštine...
  • ns

    31.07.2014 19:02
    ajmo jovo nanovo, tako su probali i sa kavezima za PET ambalažu šatro reciklaža, odvajanje a kad dođe kamion za đubre fljus sve na istu gomilu tako će biti i sa ovim kad skontaju da nemaju pojma o mrežu koju su dobili da vode i održavaju, čuj kazne, čuj iznosi
  • zoran

    31.07.2014 18:52
    idiot
    Komunalni inspektor je u najblazem slucaju prica
    gluposti.Sva atmosferska kanalizacija(resetke na
    ivicama ulica)gravitcijom se uliva u fekalnu kanalizaciju (sahte koje se vide na sredini ulice).
  • Slanobarac

    31.07.2014 18:41
    Voda i kise
    Na Slanoj bari, posle svake jace kise, ima vode do kolena...Nekada,pre 25 godina ispred svake kuce su postojali jendeci, bas zbog kisa i vode...Nekoliko puta su zatrpavani i otkopavani jer se celnicima grada tako htelo...Sada kada su zatrpani i ne postoje vise, imamo ovakve blesave izjave...
  • Podbarac

    31.07.2014 17:49
    Podbara je takodje u fekalnom stanju!
  • Wucko

    31.07.2014 17:46
    zamislite
    Pored toliko zgrada izgrađenih umesto kuća sa minimalnim uređenjem kanalizacije ovo je toliko neočekivano! To nam amerikanci i evropa sigurno zajedno rade!

    P.S. Zamislite šta bi se desilo kad bi svi ljudi u jednoj "novopečenoj" zgradi pustili vodu u isto vreme... Jedva čekam da nestanem odavde

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna